Thermostudio főoldal. Épületgépészet,alternatív energia.
Gondolta volna, hogy a földben ENERGIA IS TEREM?!

 

A hőszivattyúk alkalmazásával a fűtés és hűtés rendszer gazdaságosan kiépíthető, az alábbi négy szempont figyelembevételével.

1. Szükség van egy fűtési és hűtési üzemmódban is jól szabályozható modern, komfortos rendszerre?
2. Nincs vezetékes gáz a helyszínen?
3. Van olcsón kiaknázható geotermikus energia pl. talajszonda vagy talajkollektor készítésére elegendő hely és lehetőség, vagy egyéb hőforrás pl. folyó, tó, talajvíz, technológiai hulladék hő, stb. ?
4. Van lehetőség állami támogatás felvételére a beruházáshoz?
Amennyiben a fenti kérdésekre adott válaszokra legalább kettő igen van, valószínűleg érdemes beruházni !

Előnyei:
- jól szabályozható, komfortos, környezetbarát rendszer
- robbanásveszély mentes, nincs füstgáz
- kedvezményes áramtarifával működtethető
- az ingatlan értékesebb, hogy saját energiaforrása van
- nem függ az importált gázáraktól
- állami támogatás igényelhető a berendezésre

Olyan esetekben például, ahol új létesítmény épül és ha a tulajdonos klímatizálást is szeretne, akkor kifejezetten megéri hőszivattyús rendszerben gondolkodni.
Sőt, ha a jövőre gondolunk, az emelkedő gázárak, vagy azok európai piaci szintre való emelkedése után már jelentősen megnő a technológia értéke, így egyre gazdaságosabb a hőszivattyút alkalmazni.
A berendezések árai már minden esetre jelentősen csökkentek, például egy családi házhoz szükséges, általunk forgalmazott hőszivattyú már 1 millió nettó Ft körül kapható, amelyet nem is lehet magasnak tartani, ha figyelembe vesszük hogy ez már egyben klímatizál is, és hogy mennyibe kerül egy gázvezeték kiépítése, a gáztervek elkészítése, és a gázkészülékek megvásárlása, külön légkondicionáló rendszer kialakítása.

A hőszivattyú az alacsony hőmérsékletű hőleadó rendszerekhez használható, mivel az előremenő víz hőmérséklete gazdaságos üzemben 30-35°C körül van.

Már meglévő fűtési rendszerre a hőszivattyú legtöbbször egy hőtároló tartály közbeiktatásával egyszerűen csatlakoztatható.
A radiátoros rendszereknél a hőleadókat célszerű a nagyobb felületű és jobb hatásfokú fancoil-ra (ventillátoros radiátor) cserélni, amelyet hűtésre is használhatunk majd.
A fan coilok kivitelük szerint lehetnek álló burkolatosak, légcsatornázhatóak, kazettásak, vagy burkolat nélküliek, melyek egy egyedi takarás mögé rejthetőek.
Kizárólag fűtésre a padló, fal és mennyezetfűtés,illetve nagy hatásfokú radiátor, vagy klímakonvektor ajánlott.
Új épületek tervezésénél vagy teljes felújításnál a klasszikus padlófűtés mellett illetve helyett a fal és  a mennyezethűtés és fűtés,illetve a fan coil rendszerek javasoltak, melyek nyáron a hűtésre is alkalmasak egy és ugyanazon hőtermelő berendezéssel.  
 
Különösen ajánljuk a szárazépítési megoldásokkal kombinálható gipszrostlapos és gipszkartonos fal és mennyezetfűtést, mely a hűtésre is ad lehetőséget.
A passziv hűtés a legegyszerűbb és a leggazdaságosabb megoldás a hűtésre, amikor a talajszonda 
kb.10-15 fokos vizét közvetlenül a hűtőfelület csöveibe vezetjük, így a hőszivattyú nem fogyaszt áramot csak a keringető szivattyúk.
Látható, hogy ezen rendszer beépítésével az egyébként külön kiépítendő klímaberendezés árát is megspórolhatjuk.
A talaj hőcserélő-hőnyerő polietilén csőből készül, melynek várható élettartama a ma kapható legjobb minőségű csövek esetében kb. 100 év.  A csőhálózatot legalább 1,2m mélyen árokba vagy fúrt lyukba helyezve kell kialakítani, amelynek hosszát a szükséges hőenergia, a talajminőség és a kialakítás jellege határozza meg.  
A talajszondák tervezését, kivitelezését és telepítését nagy gyakorlattal és szaktudással valamint megfelelő engedélyekkel rendelkező fúrócsapattal végezzük. A rendszerekhez tartozó osztó-gyűjtő berendezéseket is az egyedi  igényeknek megfelelően tudjuk kialakítani. Cégünk egyedi megoldásként spirális szondákat is telepít, melyekkel költséghatékony megoldást kínálunk ügyfeleink részére.
 
Termékeink között megtalálhatóak a Nibe svéd és a Bosch  (a korábbi IVT)  hőszivattyúi  és több világszinvonalú gyártó legkorszerűbb hőszivattyú, klíma és fancoil termékei. Forgalmazunk és kivitelezünk fotovoltaik, és napenergia hasznosító rendszereket. Referenciáink országszerte magánszemélyek és intézmények, cégek .
Termékeink, rendszereink a felhasználó számára méltó, komfortos környezetet, egészséges lakó illetve munkakörülményeket biztosítanak.
 
 
 
thermostudio@thermostudio.hu | 7100 Szekszárd, Nagybödő 9358 hrsz. | Tel:+36 30 5367 752 Fax:+36 74 314 074
THERMOSTUDIO